Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bleret

Zonder problemen energie vergelijken in Bleret? Via de Energiehunter tref je snel en simpel alle beschikbare energie aanbieders als o.a. Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Bleret prijstechnisch het meest interessant is. Tevens check je op energiehunter.be belangrijke info over zaken als bijv. onderwerpenen zakelijke energie. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waremme
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 420,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bleret?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bleret. Dat gaat van Engie tot aan Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juli 2024 tellen we ruim 25 organisaties. Deze maatschappijen gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bleret is die past bij jouw verbruik? Voer vlug de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Middels onze prijzencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bleret, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de vergelijkingstool checken jullie probleemloos een overeenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bleret

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bleret betreft Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Waremme is de aardgas netbeheerder Tecteo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Bleret

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Waremme
 • CV Merk: Faber
 • Groene energie: 35,50%
 • Centrale postcode: 4300
 • Mazout: 1630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-bleret

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Bleret ligt dit gemiddeld op 1410 m3 & 3320 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan het energietarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Meestal loont het om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van elk pakket zie jij details met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bleret, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.luminus.be en www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bleret


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €280 bonus betekenen. Maar, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hierna check jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktische tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Advies 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bleret. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bleret. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je geselecteerde gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste aanbieder. Onder andere OCTA+, Essent of natuurlijk Ebem. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. Je aankomende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bleret vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bleret en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Bleret

Het merendeel van de bedrijven ondersteunen inmiddels groene stroom in Bleret. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Bleret vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Waremme kennen we meerdere initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4300. In deze omgeving kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Mega prijzen juli 2024.