Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Le-Peuplier

Direct energie vergelijken in Villers-Le-Peuplier? Via de Energiehunter doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare bedrijven als o.a. Watz & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Villers-Le-Peuplier de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je op deze website bruikbare informatie over thema’s als gastarieven en verschillende contractsoorten. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 430,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Villers-Le-Peuplier?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Villers-Le-Peuplier. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze werken allemaal op basis van het net van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Le-Peuplier is in april 2024? Vul direct jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een storing, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Villers-Le-Peuplier, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter detecteert men probleemloos een overeenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Villers-Le-Peuplier

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Villers-Le-Peuplier is Tecteo. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hannut is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Villers-Le-Peuplier

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • CV ketel: Baxi
 • Aandeel groen: 35,00%
 • Centrale postcode: 4280
 • Verbruik Mazout: 1580 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-villers-le-peuplier

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Villers-Le-Peuplier bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 en nog eens 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van ieder abonnement lees jij voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Villers-Le-Peuplier, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energie-onderneming. Zoals www.energie2030.be + www.aspiravi.be. De door jou gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Villers-Le-Peuplier


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €250 rendement bieden. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bieden wij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktische tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Villers-Le-Peuplier. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Villers-Le-Peuplier. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw gekozen maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare partij. Bedrijven als Luminus, Lampiris en Aspiravi. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Villers-Le-Peuplier vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Villers-Le-Peuplier en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Villers-Le-Peuplier

Het gros van de leveranciers verschaffen op dit moment groene stroom in Villers-Le-Peuplier. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Villers-Le-Peuplier vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Hannut zijn er allerlei projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4280. In deze buurt kan je vaak extra voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Engie prijzen april 2024.