Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thisnes

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Thisnes? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle verkrijgbare maatschappijen. Je kunt denken aan Luminus en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Thisnes de laagste prijs hanteert. Verder tref je op deze pagina praktische informatie over zaken als bijvoorbeeld onderwerpenen vaste of variabele tarieven. Daarbij bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 355,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Thisnes?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Thisnes. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thisnes is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels onze prijzencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Thisnes, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van de keuzevakjes in de energievergelijker ontdek jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Thisnes

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van energie-aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Thisnes is Tecteo. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hannut is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Thisnes

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 34,80%
 • Postcode: 4280
 • Gem. mazout: 1560 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-thisnes

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Thisnes ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en 3500 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Dit alles dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Van elk abonnement zoek jij specificaties als soort energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Thisnes, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Thisnes


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €330 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand vind je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Thisnes. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: langlopende contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Thisnes. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de gekozen energie-organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris en Poweo. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Thisnes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Thisnes en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Thisnes

De meeste energie aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Thisnes. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Thisnes vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Hannut bestaan er nogal wat acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4280. In deze regio kan je soms extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Poweo prijzen.