Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moxhe

Snel energie vergelijken in Moxhe? Aan de hand van deze website vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Luminus & Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Moxhe voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vergaar je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en vaste en variabele tarieven. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Moxhe?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Moxhe. Dat loopt uiteen van Engie tot aanbieders zoals Luminus, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 tellen we ruim 40 energie aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke organisaties je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moxhe is voor jouw verbruik? Voer vlug de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Via onze energie tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Moxhe, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door filters in de energievergelijker bekijk jij zonder problemen een contract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Moxhe

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van organisaties en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van stroom in Moxhe is Tecteo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hannut is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Moxhe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 34,50%
 • Centrale postcode: 4280
 • Verbruik Mazout: 1530 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-moxhe

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Moxhe bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1565 m3 en 3485 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk pakket tref je gegevens zoals herkomst energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Moxhe, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante leverancier gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.engie.be en www.trevion.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Moxhe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €340 winst geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Moxhe. Op die manier is de besparing het grootst. Let op, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Moxhe. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt jouw nieuwe energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris en ZENO. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je gekozen energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de energievergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Moxhe vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Moxhe en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Moxhe

Het gros van de bedrijven verschaffen onderwijl groene stroom in Moxhe. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Moxhe vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Hannut zien we verscheidene opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4280. Als inwoner van deze plaats kan je vaak heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus prijzen.