Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Merdorp

Gemakkelijk energie vergelijken in Merdorp? Door gebruik te maken van deze website achterhaal je moeiteloos alle interessante leveranciers als bijvoorbeeld Eneco en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Merdorp de laagste prijs biedt. Verder vergaar je op deze pagina handige informatie over topics als energiebelastingen en zakelijke energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 375,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Merdorp?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Merdorp. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Merdorp is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Merdorp, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door middel van jouw input in de energievergelijker checken jullie probleemloos een energie-abonnement dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Merdorp

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Merdorp is Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hannut valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Merdorp

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene stroom: 34,40%
 • Postcodegebied: 4280
 • Aantal mazout liters: 1520 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-merdorp

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Merdorp gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1560 m3 en 3480 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot contractduur kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Vaak kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij alle contracten vind jij gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Merdorp, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een interessante aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de leverancier. O.a. www.engie.be of www.comfortenergy.be. De nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Merdorp


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €275 opleveren. Toch, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaaradvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Merdorp. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Merdorp. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt je gekozen gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of Energy People. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Merdorp vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Merdorp en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Merdorp

Tal van energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Merdorp. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Merdorp vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Hannut onderscheiden we vele acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4280. In deze buurt kan je steeds vaker heel gunstig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Watz prijzen.