Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bertrée

Meteen energie vergelijken in Bertrée? Dankzij www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle verkrijgbare leveranciers als bijv. Luminus en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Bertrée voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op onze website belangrijke info over thema’s als stroomtarieven en tips om te besparen op energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenbij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 200,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bertrée?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Bertrée. Van Antargaz tot een speler als Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bertrée is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bertrée, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door middel van jouw input in de tool bekijk je zonder problemen een product dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bertrée

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van leveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Bertrée heet Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hannut is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Bertrée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • Populaire CV: ACV
 • Aandeel groen: 33,80%
 • Centrale postcode: 4280
 • Gem. mazout: 2970 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-bertree

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Bertrée bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1530 m3 + 3450 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Door de bank genomen is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle grote energieleveranciers. Van ieder pakket zie jij data over type energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bertrée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be + www.ecopower.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bertrée


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €320 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand lees jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaaradvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bertrée. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Bertrée. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de gekozen gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Watz. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bertrée vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bertrée en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bertrée

Het merendeel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Bertrée. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Bertrée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Hannut zijn er vele plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4280. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie prijzen.