Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tourinne

Meteen energie vergelijken in Tourinne? Dankzij onze vergelijker ontdek je snel en simpel alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Tourinne prijstechnisch het meest interessant is. Ook vergaar je op deze website bruikbare info over topics als verschillende aanbieders en verschillende contractsoorten. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braives
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Tourinne?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Tourinne. Van Lampirus tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags tellen we ruim 35 providers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tourinne voor jou is? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Tourinne, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties in de prijzenvergelijker vinden jullie simpel en snel een energiecontract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Tourinne

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Tourinne is Tecteo. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Braives valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Tourinne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Braives
 • CV ketel: Rendamax
 • Groene energie: 33,40%
 • Hoofdpostcode: 4263
 • Verbruik stookolie: 2930 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-tourinne

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Tourinne is het gemiddelde verbruik ong. 1510 m3 plus 3430 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle erkende energieleveranciers. Van ieder abonnement zie je details m.b.t. type energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Tourinne, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte leverancier beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.engie.be en ook www.antargaz.be. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Tourinne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €255 opleveren. Echter, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Tourinne. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Tourinne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je aankomende gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies de beste partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website tref je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Tourinne vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Tourinne en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Tourinne

Een groot deel van de bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Tourinne. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Tourinne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Braives kennen we allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4263. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht relatief goedkoop deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Comfort Energy duurzame energie.