Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Avennes

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Avennes? Door gebruik te maken van deze website check je supersnel alle verkrijgbare bedrijven zoals Essent & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Avennes het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s zoals energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Bovendien vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braives
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Avennes?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Avennes. Dit loopt van Essent tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Avennes is die past bij jouw verbruik? Vul direct jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze tarievencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Avennes, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in de tarievenvergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Avennes

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Avennes is Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Braives is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Avennes

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Braives
 • Populair merk: Intergas
 • Groene energie: 32,80%
 • Postcode: 4260
 • Verbruik stookolie: 2870 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-avennes

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Avennes is dat gemiddeld 1480 m3 plus 3400 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Aangaande contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het slim om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder pakket vind jij gegevens aangaande soort energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Avennes, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be + www.poweo.be. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Avennes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €350 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Avennes. Daarna ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Meestal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Avennes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt de geselecteerde gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, Essent of Comfort Energy. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Avennes vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Avennes en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Avennes

De meeste energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Avennes. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan het filter “Groene stroom uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Avennes vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Braives bestaan er nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4260. In de regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco duurzame energie.