Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Braives

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Braives? Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je snel en simpel alle interessante leveranciers zoals Watz & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Braives het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je via onze vergelijker bruikbare informatie over items als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Verder vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braives
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 265,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Braives?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Braives. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld Mega, de keuze is enorm. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Braives is voor jouw situatie? Geef gelijk de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze energie tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Braives, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties maken in de prijzenvergelijker achterhalen jullie probleemloos een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Braives

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Braives is Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Braives is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Braives

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Braives
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel duurzaam: 0,197%
 • Centrale postcode: 4260
 • Mazout consumptie: 2370 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-braives

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Braives ligt dat gemiddeld op circa 1565 m3 + 3395 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen achterhaal jij data over herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Braives, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige leverancier gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de maatschappij. O.a. www.essent.be + www.ecopower.be. De nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Braives


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €330 voordeel geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter check jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigadvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Braives. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Braives. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je gekozen organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Zoals Eneco, Essent of ZENO. Vervolgens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Braives vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Braives en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Braives

De meeste maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Braives. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Braives vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Braives zien we vele plannen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4260. In deze omgeving kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Poweo februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente