Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Burdinne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Burdinne? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je probleemloos alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Engie en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Burdinne de beste deal heeft! Tevens verzamel je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over topics als bijvoorbeeld de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Burdinne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,440
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende aanbieders in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Burdinne?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Burdinne. Dit loopt van Lampirus tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In maart 2024 kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Burdinne voor jou is? Vul hierna de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze prijzencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Burdinne, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van jouw input in de vergelijkingstool bekijken jullie eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Burdinne

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Burdinne betreft Tecteo. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Burdinne is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Burdinne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Burdinne
 • Populair merk: Oertli
 • Groene energie: 0,192%
 • Centrale postcode: 4210
 • Mazout verbruik: 2320 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,440
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-burdinne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Burdinne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1540 m3 plus 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze factoren werken door in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Rondom looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaliter kan het uit om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle abonnementen achterhaal je voorwaarden zoals type stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Burdinne, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende leverancier beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.energie2030.be en www.aspiravi.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Burdinne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €270 besparen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hieronder bieden wij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Burdinne. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Burdinne. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt de gekozen leverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste aanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris of Ebem. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Via onze website vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Burdinne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Burdinne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Burdinne

Tal van organisaties leveren ondertussen groene stroom in Burdinne. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groen uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Burdinne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Burdinne onderscheiden we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4210. In deze omgeving kan je wellicht heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Mega maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente