Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lamontzée

Op je gemak energie vergelijken in Lamontzée? Geholpen door onze vergelijker achterhaal je probleemloos alle bekende bedrijven zoals Mega en Poweo. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Lamontzée de scherpste prijs kan bieden. Ook lees je op deze website handige info over thema’s als bijvoorbeeld stroomtarieven en de slimme meter. Bovendien komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Burdinne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lamontzée?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lamontzée. Dat loopt van Lampirus tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lamontzée is in mei 2024? Geef direct jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze prijzencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Lamontzée, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de Energiehunter achterhaal je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lamontzée

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Online account
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Lamontzée heet Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Burdinne is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Lamontzée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Burdinne
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel groen: 31,10%
 • Postcode: 4210
 • Mazout verbruik: 2700 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-lamontzee

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Lamontzée ligt dit gemiddeld op 1600 m3 & 3315 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Inzake contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Dikwijls is het verstandig om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen lees jij voorwaarden met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Lamontzée, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be + www.zeno.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lamontzée


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €315 opleveren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via de energiehunter check je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lamontzée. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Lamontzée. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert de gekozen energieleverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Aspiravi. Daarna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lamontzée vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lamontzée en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lamontzée

Een aanzienlijk deel van de leveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Lamontzée. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Lamontzée vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Burdinne onderscheiden we nogal wat acties rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4210. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant diensten.