Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Werbomont

Direct energie vergelijken in Werbomont? Via de Energiehunter doorzoek je supersnel alle grote aanbieders als o.a. Mega en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Werbomont voor jou de beste prijs heeft. Verder tref je via de energievergelijker waardevolle info over thema’s als de netbeheerder en zakelijke energie. Voorts geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ferrières
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 420,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Werbomont?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Werbomont. Dit loopt van Lampirus tot aan Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energie-organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Werbomont voor jou is? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Werbomont, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Geholpen door de keuzevakjes in de Energiehunter check je zonder problemen een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Werbomont

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van organisaties en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Werbomont betreft Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ferrières is de netbeheerder van het gas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Werbomont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ferrières
 • CV ketel: ACV
 • Groene energie: 30,80%
 • Postcodegebied: 4190
 • Gem. mazout: 2670 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-werbomont

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Werbomont ligt dat gemiddeld op circa 1585 m3 en 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Van elk contract achterhaal jij details over herkomst energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Werbomont, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be + www.antargaz.be. De gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Werbomont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €300 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be check jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaaradvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktische tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Werbomont. Dan realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Werbomont. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de toekomstige energie-organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste maatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent + Wase Wind. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de Energiehunter achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Werbomont vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Werbomont en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Werbomont

Het merendeel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Werbomont. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Werbomont vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Ferrières bestaan er vele initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4190. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Watz diensten.