Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken My

Direct energie vergelijken in My? Via de Energiehunter check je moeiteloos alle relevante aanbieders als o.a. Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in My voor jou de beste prijs heeft. Tevens vind je op deze pagina praktische informatie over zaken als energieproblemen en vaste en variabele tarieven. Verder bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ferrières
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 355,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in My?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in My. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kun je kiezen uit circa 40 leveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energie-organisaties actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in My is? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Middels onze energie achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van My, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van de keuzevakjes in de tool vind jij probleemloos een contract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in My

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in My is Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ferrières wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens My

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ferrières
 • Populair merk: Watts
 • Groene energie: 30,60%
 • Postcode: 4190
 • Mazout consumptie: 2650 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-my

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom My bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 en 3505 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante energieleveranciers. Bij ieder contract vind jij info over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in My, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele prijsaanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.eneco.be. De betreffende energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in My


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €390 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigadvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in My. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor My. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw toekomstige energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en ook Energy People. Bij de volgende stap bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven My vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in My en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in My

Het merendeel van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in My. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in My vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Ferrières zijn er verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4190. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Luminus diensten.