Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Comblain-Fairon

Gemakkelijk energie vergelijken in Comblain-Fairon? Aan de hand van deze website tref je gemakkelijk alle beschikbare bedrijven als OCTA+ & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Comblain-Fairon de laagste prijs hanteert. Verder check je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en zakelijke energie. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hamoir
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 375,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Comblain-Fairon?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Comblain-Fairon. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Comblain-Fairon is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Comblain-Fairon, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van de keuzevakjes in de vergelijkingstool ontdekken jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Comblain-Fairon

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Online prijs berekenen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de kosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Comblain-Fairon is Tecteo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Hamoir is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Comblain-Fairon

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hamoir
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel groen: 30,30%
 • Hoofdpostcode: 4180
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2620 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-comblain-fairon

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Comblain-Fairon ligt dit gemiddeld op 1560 m3 en 3490 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans loont het om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket vind je gegevens als herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Comblain-Fairon, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Bijv. www.octaplus.be en ook www.zeno.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Comblain-Fairon


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €285 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be tref jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: kouder douchen
 • Tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaartip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Comblain-Fairon. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Comblain-Fairon. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt je aanstaande energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Ebem. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via www.energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Comblain-Fairon vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Comblain-Fairon en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Comblain-Fairon

Tal van energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Comblain-Fairon. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Comblain-Fairon vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Hamoir bestaan er meerdere opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4180. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent diensten.