Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Poulseur

Zonder problemen energie vergelijken in Poulseur? Dankzij www.energiehunter.be check je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Engie & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Poulseur voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vergaar je via de Energiehunter handige informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Comblain-Au-Pont
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 490,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Poulseur?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Poulseur. Van Essent tot aanbieders zoals Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Zij lopen allemaal via het net van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Poulseur voor jou is? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Middels de energiehunter bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Poulseur, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filters in de tool zoekt men probleemloos een energiecontract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Poulseur

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Handige website

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Poulseur betreft Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Comblain-Au-Pont wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Poulseur

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Comblain-Au-Pont
 • CV ketel: Pelgrim
 • Aandeel groen: 30,20%
 • Hoofdpostcode: 4171
 • Aantal mazout liters: 2610 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-poulseur

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Poulseur is dit gemiddeld zo’n 1555 m3 en 3485 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het slim om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle erkende aanbieders + contracten. Van ieder pakket zie jij specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Poulseur, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.octaplus.be en www.wasewind.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Poulseur


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €260 korting realiseren. Maar, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Poulseur. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Poulseur. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt de betreffende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of Elegant. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via deze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Poulseur vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Poulseur en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Poulseur

Een groot deel van de aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Poulseur. Toch zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Poulseur vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Comblain-Au-Pont zien we nogal wat acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4171. In deze regio kan je soms extra voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie diensten.