Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Louveigné

Eenvoudig energie vergelijken in Louveigné? Aan de hand van onze website check je supersnel alle erkende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Louveigné de laagste prijs biedt. Tevens vergaar je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s als verschillende gasregio’s en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sprimont
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Louveigné?

We zien meer en meer energieleveranciers in Louveigné. Dat gaat van Lampirus tot aan Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Louveigné is op dit moment? Geef snel je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Via de energietarievenvergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Louveigné, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filters in de vergelijkingstool ontdekt men zonder problemen een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Louveigné

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Louveigné heet Tecteo. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Sprimont is de aardgas netbeheerder Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Louveigné

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Sprimont
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 29,80%
 • Centrale postcode: 4141
 • Mazout consumptie: 2570 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-louveigne

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Louveigné ligt dat gemiddeld op circa 1535 m3 en nog eens 3465 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel loont het om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle contracten achterhaal je informatie over type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Louveigné, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een goede actie in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de onderneming. O.a. www.essent.be + www.elegant.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Louveigné


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €350 opleveren. Echter, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigtip 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Louveigné. Daarna bespaar je het meeste geld. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Louveigné. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw aanstaande leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE + Energy People. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Via deze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Louveigné vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Louveigné en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Louveigné

Het gros van de maatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Louveigné. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan de selectie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Louveigné vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Sprimont kennen we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4141. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Comfort Energy energie.