Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Plainevaux

Direct energie vergelijken in Plainevaux? Middels energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle grote maatschappijen. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Plainevaux de laagste prijs hanteert. Verder check je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s zoals tarieven en variabele of vaste tarieven. Ook geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neupré
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 220,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Plainevaux?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Plainevaux. Dit varieert van Lampirus tot OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 40 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Plainevaux is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energievergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Plainevaux, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Middels filters in de vergelijkingstool vind je gemakkelijk een product dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Plainevaux

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Plainevaux heet Intermosane Wallonie. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Neupré valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Plainevaux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Neupré
 • Populaire CV: Cenvax
 • Aandeel groen: 29,30%
 • Centrale postcode: 4122
 • Verbruik Mazout: 2520 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-plainevaux

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinfo. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Plainevaux is dat gemiddeld 1510 m3 en 3440 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De genoemde zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Normaal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Van elk contract zie je data aangaande herkomst energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Plainevaux, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele leverancier tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijv. www.engie.be en www.ebem.be. Jouw nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Plainevaux


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €380 rendement bieden. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be vind je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Plainevaux. Daarna bespaar je het meeste geld. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Vaak vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Plainevaux. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt jouw nieuwe gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste leverancier. Bijv. Luminus, ENGIE of Wase Wind. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. De toekomstige gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Plainevaux vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Plainevaux en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Plainevaux

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Plainevaux. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Plainevaux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Neupré zien we steeds meer opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4122. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over OCTA+ energie.