Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jemeppe-Sur-Meuse

Snel energie vergelijken in Jemeppe-Sur-Meuse? Aan de hand van deze website check je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders zoals Eneco en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Jemeppe-Sur-Meuse de laagste prijs biedt. Ook lees je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als leveranciers en slimme thermostaten. Ook geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Seraing
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 390,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Jemeppe-Sur-Meuse?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Jemeppe-Sur-Meuse. Dit loopt van Antargaz tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jemeppe-Sur-Meuse is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v de energiehunter achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Jemeppe-Sur-Meuse, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door middel van jouw input in de tool zoek jij gemakkelijk een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Jemeppe-Sur-Meuse

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Jemeppe-Sur-Meuse is Tecteo. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Seraing is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Jemeppe-Sur-Meuse

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Seraing
 • Populair merk: Agpo
 • Groene stroom: 28,80%
 • Centrale postcode: 4101
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2470 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-jemeppe-sur-meuse

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Jemeppe-Sur-Meuse is het gemiddelde verbruik ong. 1485 m3 & 3415 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder pakket tref jij details zoals soort stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Jemeppe-Sur-Meuse, en de eventuele korting. Kies de partij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.engie.be en www.elegant.be. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Jemeppe-Sur-Meuse


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €395 rendement bieden. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bezuinigtip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Jemeppe-Sur-Meuse. Zo ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Jemeppe-Sur-Meuse. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verzorgt de geselecteerde energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere OCTA+, Essent en ook Ecopower. Tevens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Met behulp van energiehunter.be ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Jemeppe-Sur-Meuse vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Jemeppe-Sur-Meuse en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Jemeppe-Sur-Meuse

De meeste maatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Jemeppe-Sur-Meuse. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Jemeppe-Sur-Meuse vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Seraing zijn er allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4101. In deze woonplaats kan je soms vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Poweo april 2024.