Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Liers

Eenvoudig energie vergelijken in Liers? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare energieleveranciers als o.a. OCTA+ en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Liers de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op deze website bruikbare info over thema’s als de overstapservice en info over duurzame energie. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herstal
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 295,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Liers?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Liers. Van Lampirus tot en met Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag tellen we ruim 40 maatschappijen. Deze maatschappijen gebruiken allen de infrastructuur van Inter-Energa. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Liers is die past bij jouw verbruik? Vul direct jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energiehunter ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Liers, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filters in de prijzenvergelijker bekijk je eenvoudig een abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Liers

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Liers betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Herstal wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Liers

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herstal
 • Populair merk: Junkers
 • Aandeel groen: 28,30%
 • Hoofdpostcode: 4042
 • Mazout: 2420 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-liers

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Liers is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 en 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij elk pakket achterhaal je voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Liers, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieder gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.eni.com. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Liers


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €300 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be tref je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigadvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigtip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Liers. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Liers. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de aanstaande leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Antargaz. Tevens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Liers vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Liers en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Liers

Een groot deel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Liers. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Liers vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Herstal kennen we allerlei plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4042. In deze omgeving kan je in toenemende mate extra voordelig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega april 2024.