Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Angleur

Snel online energie vergelijken in Angleur? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je gemakkelijk alle relevante leveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Angleur voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je via de energievergelijker waardevolle info over items als bijv. de overstapservice en tips om te besparen op energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Liège
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenbij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 415,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Angleur?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Angleur. Van Essent tot OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energiebedrijven actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Angleur is voor jouw situatie? Vul gelijk jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Middels de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Angleur, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Middels selecties maken in de tarievenvergelijker ontdek jij simpel en snel een energie-abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Angleur

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Angleur betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Liège valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Angleur

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Liège
 • Populaire CV: Atag
 • Groene stroom: 27,90%
 • Centrale postcode: 4031
 • Mazout consumptie: 2380 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-angleur

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Angleur is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 en nog eens 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van ieder contract zie je gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Angleur, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieding gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de leverancier. Onder andere www.luminus.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Angleur


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €370 rendement bieden. Echter, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: kouder douchen
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Angleur. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Angleur. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Energie 2030. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Angleur vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Angleur en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Angleur

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Angleur. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Angleur vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Liège bestaan er verscheidene stappen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4031. In deze omgeving kan je wellicht vrij voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Essent april 2024.