Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grivegnée

Zonder problemen energie vergelijken in Grivegnée? Dankzij www.energiehunter.be vind je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Grivegnée de laagste prijs biedt. Daarnaast vind je op onze website waardevolle informatie over thema’s als verschillende gasregio’s en info over een energieneutrale woning. Daarnaast geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Liège
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 355,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Grivegnée?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Grivegnée. Van Essent tot Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 20 providers. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grivegnée is in april 2024? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Middels de energiehunter vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Grivegnée, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Middels keuzes in de vergelijkingstool zoek jij gemakkelijk een product dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Grivegnée

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net heeft weer andere onkosten voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Grivegnée heet Inter-Energa. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Liège is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Grivegnée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Liège
 • CV ketel: ACV
 • Aandeel groen: 27,80%
 • Postcodegebied: 4030
 • Mazout: 2370 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-grivegnee

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Grivegnée is dit gemiddeld zo’n 1435 m3 en nog eens 3365 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles werken door in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Van elk contract check jij data als oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Grivegnée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energieleverancier. Denk aan www.engie.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Grivegnée


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €280 rendement bieden. Desondanks, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaaradvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigadvies 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Grivegnée. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Grivegnée. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert je betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE + ZENO. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Grivegnée vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Grivegnée en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Grivegnée

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Grivegnée. Op dit front is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Grivegnée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Liège zien we nogal wat acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4030. In deze omgeving kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Engie april 2024.