Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wijchmaal

Gemakkelijk energie vergelijken in Wijchmaal? Dankzij onze vergelijker check je overzichtelijk alle interessante energieleveranciers als bijv. Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Wijchmaal de laagste prijs hanteert. Voorts vind je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s als o.a. energieaansluitingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Peer
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 445,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wijchmaal?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Wijchmaal. Dat gaat van Essent tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Vandaag tellen we ruim 30 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wijchmaal is? Vul direct jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Wijchmaal, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels jouw input in de prijzenvergelijker detecteer jij gemakkelijk een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wijchmaal

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Wijchmaal heet Inter-Energa. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Peer valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Wijchmaal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Peer
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Aandeel groen: 27,20%
 • Postcodegebied: 3990
 • Aantal mazout liters: 2310 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-wijchmaal

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Start met jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Wijchmaal ligt dit gemiddeld op 1405 m3 en 3335 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijsafspraken kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Door de bank genomen is het slim om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Van alle abonnementen bekijk je info m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Wijchmaal, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. Onder andere www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wijchmaal


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €375 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Wijchmaal. Dan bespaar je het meeste geld. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Wijchmaal. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt de betreffende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Eneco, Essent of natuurlijk Ebem. Tevens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je betreffende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels deze website ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wijchmaal vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wijchmaal en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Wijchmaal

Tal van organisaties leveren onderhand groene stroom in Wijchmaal. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Wijchmaal vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Peer onderscheiden we meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3990. In deze buurt kan je vaak met financiële bonussen deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Watz overstappen.