Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heppen

Meteen energie vergelijken in Heppen? Geholpen door onze website tref je moeiteloos alle grote energie aanbieders als bijv. Essent en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Heppen de laagste prijs biedt. Voorts verzamel je via onze vergelijker belangrijke info over items als bijv. maatschappijen en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leopoldsburg
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Heppen?

Wij zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Heppen. Dat gaat van Engie tot aan Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heppen is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energiehunter vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Heppen, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in de energievergelijker detecteert men gemakkelijk een abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Heppen

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Heppen betreft Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Leopoldsburg wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Heppen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Leopoldsburg
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 26,90%
 • Centrale postcode: 3971
 • Gem. mazout: 2280 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-heppen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Heppen ligt dit gemiddeld op 1595 m3 en nog eens 3320 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder abonnement bekijk jij specificaties aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Heppen, en de welkomstkorting. Kies de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Bijv. www.essent.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Heppen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €375 besparen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Heppen. Zodanig ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Heppen. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je gekozen energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste of voordeligste energieleverancier. Zoals Eneco, Essent en Wase Wind. Bij de volgende stap bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Heppen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Heppen en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Heppen

De meeste bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Heppen. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Heppen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Leopoldsburg onderscheiden we steeds meer acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3971. In de regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over OCTA+ overstappen.