Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leopoldsburg

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Leopoldsburg? Dankzij onze website doorzoek je eenvoudig alle relevante energie aanbieders. Je kunt denken aan Mega & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Leopoldsburg het goedkoopste contract aanbiedt. Verder lees je op energiehunter.be uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leopoldsburg
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leverancierseenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 280,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Leopoldsburg?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Leopoldsburg. Dit varieert van Eneco tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energieleveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leopoldsburg is op dit moment? Voer hieronderjouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze tarievencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Leopoldsburg, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v de keuzevakjes in onze vergelijker zoekt men eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Leopoldsburg

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Leopoldsburg heet Inter-Energa. De tarieven van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Leopoldsburg is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Leopoldsburg

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Leopoldsburg
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel groen: 0,399%
 • Postcodegebied: 3970
 • Verbruik stookolie: 2180 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-leopoldsburg

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Leopoldsburg is het gemiddelde verbruik ong. 1470 m3 en nog eens 3300 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Bij alle abonnementen vind je data aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Leopoldsburg, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.poweo.be. Jouw nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Leopoldsburg


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €320 voordeel geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters lees je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Leopoldsburg. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Leopoldsburg. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je gekozen organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare energieleverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE of natuurlijk Watz. Tevens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via de Energiehunter bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.trevion.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Leopoldsburg vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Leopoldsburg en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Leopoldsburg

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Leopoldsburg. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Leopoldsburg vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Leopoldsburg zijn er meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3970. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook OCTA+ overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente