Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hechtel-Eksel

Op je gemak energie vergelijken in Hechtel-Eksel? Met behulp van onze vergelijker tref je overzichtelijk alle interessante bedrijven. Je kunt denken aan Mega & Comfort Energy. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Hechtel-Eksel prijstechnisch het meest interessant is. Ook check je via de energievergelijker bruikbare informatie over thema’s als o.a. maatschappijen en info over duurzame energie. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hechtel-Eksel
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 200,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hechtel-Eksel?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hechtel-Eksel. Dit loopt van Lampirus tot aan Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 20 leveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hechtel-Eksel is voor jouw situatie? Vul moeiteloos jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Hechtel-Eksel, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties in de Energiehunter bekijk jij eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hechtel-Eksel

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hechtel-Eksel betreft Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Hechtel-Eksel valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Hechtel-Eksel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hechtel-Eksel
 • CV Merk: Junkers
 • Groene stroom: 0,395%
 • Postcodegebied: 3940
 • Mazout: 2140 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-hechtel-eksel

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Hechtel-Eksel bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1450 m3 + 3495 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle contracten zie jij informatie als type energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hechtel-Eksel, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.essent.be of natuurlijk www.energypeople.be. De gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hechtel-Eksel


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €345 opleveren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be check je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktisch advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigadvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktisch advies 5: neem een energiezuinige airco

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Hechtel-Eksel. In dat geval ben je het voordeligst uit. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hechtel-Eksel. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je aankomende aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en neem de voordeligste energieaanbieder. Bijv. Luminus, Lampiris en ZENO. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hechtel-Eksel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hechtel-Eksel en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Hechtel-Eksel

Het merendeel van de energiemaatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Hechtel-Eksel. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Hechtel-Eksel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Hechtel-Eksel zien we diverse plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3940. In deze plaats kan je wellicht vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Antargaz afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente