Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pelt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Pelt? Door gebruik te maken van deze website ontdek je overzichtelijk alle relevante aanbieders als bijv. OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Pelt de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als o.a. stroomtarieven en info over een energieneutrale woning. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pelt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 310,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Pelt?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Pelt. Dat loopt uiteen van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. In februari 2024 moet je een keuze maken uit ruim 35 maatschappijen. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pelt is op dit moment? Voer vlug de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze energie bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Pelt, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoekt men probleemloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Pelt

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Pelt heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Pelt valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Pelt

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Pelt
 • CV Merk: Bulex
 • Aandeel groen: 0,392%
 • Hoofdpostcode: 3900
 • Mazout consumptie: 2110 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-pelt

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Pelt bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1435 m3 en nog eens 3480 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk kan het uit om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle pakketten lees je data over soort energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Pelt, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be en www.belpower.be. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pelt


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €315 rendement bieden. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Pelt. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Pelt. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw nieuwe energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk Trevion. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Pelt vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Pelt en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Pelt

Veel energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Pelt. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Pelt vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Pelt onderscheiden we diverse plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3900. In de regio kan je meer en meer extra voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Comfort Energy afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente