Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Overpelt

Direct energie vergelijken in Overpelt? Met behulp van onze website tref je probleemloos alle erkende leveranciers zoals OCTA+ & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Overpelt prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op energiehunter.be uitgebreide informatie over thema’s als bijv. energiebelastingen en de slimme meter. Bovendien bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Pelt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 325,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Overpelt?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Overpelt. Dit loopt van Eneco tot en met Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Overpelt is op dit moment? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Overpelt, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Via keuzes in de prijzenvergelijker detecteer jij eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Overpelt

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Overpelt heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Pelt valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Overpelt

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Pelt
 • Populair merk: Remeha
 • Aandeel groen: 25,40%
 • Hoofdpostcode: 3900
 • Mazout consumptie: 2130 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-overpelt

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Overpelt bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1520 m3 en 3460 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze factoren beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk abonnement check je gegevens zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Overpelt, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Denk aan www.essent.be en www.aspiravi.be. De gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Overpelt


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €365 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna vind jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktisch advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaartip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Overpelt. Zo bespaar je het meeste geld. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Overpelt. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste aanbieder. Zoals Eneco, Essent of Poweo. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Overpelt vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Overpelt en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Overpelt

De meeste energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Overpelt. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Overpelt vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Pelt zijn er steeds meer initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3900. In deze plaats kan je vaak relatief goedkoop meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Engie afsluiten.