Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Niel-Bij-Sint-Truiden

Snel online energie vergelijken in Niel-Bij-Sint-Truiden? Via de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Niel-Bij-Sint-Truiden het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts check je via de energievergelijker handige info over items als bijv. maatschappijen en concrete energiebespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 465,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Niel-Bij-Sint-Truiden?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Niel-Bij-Sint-Truiden. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van de leidingen van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Niel-Bij-Sint-Truiden is in april 2024? Vul vlug de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Niel-Bij-Sint-Truiden, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van de keuzevakjes in de Energiehunter ontdekt men zonder problemen een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Niel-Bij-Sint-Truiden

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Niel-Bij-Sint-Truiden heet Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Gingelom is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Niel-Bij-Sint-Truiden

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • Populair merk: ACV
 • Groene energie: 24,80%
 • Postcodegebied: 3890
 • Mazout consumptie: 2070 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-niel-bij-sint-truiden

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Niel-Bij-Sint-Truiden ligt dit gemiddeld op 1490 m3 en nog eens 3430 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Dit alles bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal kan het uit om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle erkende energiebedrijven. Van elk pakket achterhaal jij details m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Niel-Bij-Sint-Truiden, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een relevante actie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be en www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Niel-Bij-Sint-Truiden


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 winst geven. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder check je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: wassen op 30 graden
 • Tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktische tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Niel-Bij-Sint-Truiden. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Niel-Bij-Sint-Truiden. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt de gekozen leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Eneco, Essent en Energy People. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website ontdek je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Niel-Bij-Sint-Truiden vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Niel-Bij-Sint-Truiden en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Niel-Bij-Sint-Truiden

Het merendeel van de organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Niel-Bij-Sint-Truiden. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Niel-Bij-Sint-Truiden vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Gingelom onderscheiden we steeds meer opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3890. In de regio kan je soms relatief goedkoop meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Watz abonnement.