Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Veulen

Zonder problemen energie vergelijken in Veulen? Dankzij de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven zoals OCTA+ & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Veulen voor jou de beste prijs heeft. Verder bekijk je via de Energiehunter handige info over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en info over de enkele of dubbele meter. Ook geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Veulen?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Veulen. Dat gaat van Antargaz tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Veulen is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Maar, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Veulen, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in de prijzenvergelijker ontdekt men simpel en snel een product dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Veulen

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Veulen heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Heers valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Veulen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • Populair merk: Pentec
 • Groene stroom: 24,30%
 • Postcode: 3870
 • Mazout: 2020 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-veulen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Veulen is dit gemiddeld zo’n 1465 m3 en 3405 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Dit alles dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Gewoonlijk is het gunstiger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle grote energieleveranciers. Van alle abonnementen zie jij specificaties over herkomst energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Veulen, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte korting in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.energie2030.be of www.elegant.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Veulen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €340 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktische tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Veulen. Dan ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is het principe: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Veulen. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de nieuwe organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of Elegant. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Veulen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Veulen en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Veulen

Een aanzienlijk deel van de bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Veulen. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Veulen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Heers bestaan er tegenwoordig meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3870. In deze plaats kan je wellicht relatief goedkoop meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent abonnement.