Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mechelen-Bovelingen

Zonder problemen energie vergelijken in Mechelen-Bovelingen? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle grote energieleveranciers. Voorbeelden zijn Mega & Belpower. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Mechelen-Bovelingen de laagste prijs biedt. Daarbij vergaar je via de Energiehunter bruikbare informatie over thema’s als verbruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Verder geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende bedrijven bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Mechelen-Bovelingen?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Mechelen-Bovelingen. Dit loopt van Poweo tot een speler als Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mechelen-Bovelingen is in april 2024? Voer snel jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze energie vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Mechelen-Bovelingen, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de prijzenvergelijker zoek jij simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mechelen-Bovelingen

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Mechelen-Bovelingen heet Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Heers valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Mechelen-Bovelingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • CV Merk: Intergas
 • Groene stroom: 23,80%
 • Hoofdpostcode: 3870
 • Mazout: 1970 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-mechelen-bovelingen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Mechelen-Bovelingen is dat gemiddeld 1440 m3 en 3380 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. In algemene zin kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk abonnement tref je data met betrekking tot soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Mechelen-Bovelingen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een passende korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energie-onderneming. Denk aan www.essent.be en ook www.poweo.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Mechelen-Bovelingen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €275 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder lees jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktische tip 4: de gevels isoleren.
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Mechelen-Bovelingen. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Mechelen-Bovelingen. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de toekomstige energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste maatschappij. Bijv. Eneco, Essent + Ebem. Tevens beslis je over de ingangsdatum (start levering). De aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Middels energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage kosten en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Mechelen-Bovelingen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Mechelen-Bovelingen en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Mechelen-Bovelingen

De meeste energiemaatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Mechelen-Bovelingen. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Mechelen-Bovelingen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Heers zien we verscheidene activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3870. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy tarieven.