Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Klein-Gelmen

Op je gemak energie vergelijken in Klein-Gelmen? Via onze vergelijker tref je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Luminus en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Klein-Gelmen het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij verzamel je op onze website praktische informatie over onderwerpen als wat een geschikt overstapmoment is en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersnaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 260,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Klein-Gelmen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Klein-Gelmen. Dat gaat van Eneco tot en met Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Klein-Gelmen is in april 2024? Voer hierna de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij onze prijzencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Klein-Gelmen, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker ontdekken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Klein-Gelmen

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Klein-Gelmen heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Heers wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Klein-Gelmen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel groen: 23,70%
 • Centrale postcode: 3870
 • Mazout: 1960 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-klein-gelmen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Klein-Gelmen ligt dat gemiddeld op circa 1435 m3 plus 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In algemene zin is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk pakket tref jij specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Klein-Gelmen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante leverancier gespot? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijv. www.lampiris.be + www.ecopower.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Klein-Gelmen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €290 voordeel geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktische tip 5: Houd de brievenbus dicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Klein-Gelmen. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Klein-Gelmen. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere OCTA+, Essent en Antargaz. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Klein-Gelmen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Klein-Gelmen en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Klein-Gelmen

Bijna alle maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Klein-Gelmen. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Klein-Gelmen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Heers kennen we vele initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3870. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus tarieven.