Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Horpmaal

Snel energie vergelijken in Horpmaal? Geholpen door deze website vergelijk je eenvoudig alle bekende aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Horpmaal het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je via onze vergelijker nuttige info info over topics zoals energiebelastingen en de slimme meter. Daarnaast geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 240,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Horpmaal?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Horpmaal. Dat loopt van Lampirus tot aan OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 leveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Horpmaal is in april 2024? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Horpmaal, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in de energievergelijker ontdek jij moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Horpmaal

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Horpmaal heet Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Heers is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Horpmaal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • Populaire CV: Fasto
 • Groene energie: 23,60%
 • Postcode: 3870
 • Mazout verbruik: 1950 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-horpmaal

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de basisinfo. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Horpmaal is dit gemiddeld zo’n 1430 m3 & 3370 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij ieder abonnement zie jij voorwaarden over herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Horpmaal, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.energypeople.be. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Horpmaal


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €250 winst geven. Desondanks, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bieden wij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Horpmaal. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Horpmaal. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert je geselecteerde energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste energieaanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE en Watz. Daarnaast selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Horpmaal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Horpmaal en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Horpmaal

Bijna alle organisaties faciliteren onderhand groene stroom in Horpmaal. Toch kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval het filter “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Horpmaal vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Heers zien we steeds meer projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3870. In de regio kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Watz tarieven.