Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kozen

Zonder problemen energie vergelijken in Kozen? Dankzij deze website check je overzichtelijk alle bekende energiebedrijven als o.a. Mega en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Kozen prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je op deze website belangrijke info over zaken als overstappen en vaste of variabele tarieven. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nieuwerkerken
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 405,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kozen?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Kozen. Dit varieert van Essent tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 energie aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kozen is? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Met behulp van de energiehunter vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Kozen, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in de energievergelijker bekijk je probleemloos een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kozen

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Kozen is Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Nieuwerkerken wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Kozen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Nieuwerkerken
 • Populaire CV: Baxi
 • Groene stroom: 23,00%
 • Hoofdpostcode: 3850
 • Mazout consumptie: 1890 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-kozen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Kozen is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 en 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Veelal loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Van ieder abonnement bekijk jij gegevens over type stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Kozen, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte actie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Zoals www.lampiris.be + www.trevion.be. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Kozen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €315 opleveren. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna check je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kozen. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Kozen. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je aanstaande gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris en Eni. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Kozen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Kozen en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Kozen

Het merendeel van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Kozen. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Kozen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Nieuwerkerken zien we vele opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3850. In deze omgeving kan je wellicht vrij voordelig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Engie tarieven.