Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kerniel

Eenvoudig energie vergelijken in Kerniel? Met behulp van de energievergelijker vind je moeiteloos alle erkende leveranciers als bijv. Engie & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Kerniel de beste deal heeft! Verder vergaar je via de energievergelijker handige info over thema’s als bijvoorbeeld energieproblemen en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 270,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kerniel?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Kerniel. Dat loopt van Essent tot aanbieders zoals OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Intermosane Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kerniel is op dit moment? Geef direct jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Via onze tarievencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Kerniel, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in de Energiehunter ontdek jij eenvoudig een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Kerniel

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De producten van energiebedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Kerniel heet Intermosane Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Borgloon is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Kerniel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • Populair merk: Remeha
 • Groene stroom: 22,40%
 • Postcode: 3840
 • Mazout consumptie: 1830 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-kerniel

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Kerniel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1575 m3 + 3310 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans loont het om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal je gegevens aangaande type energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Kerniel, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Kerniel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €390 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bieden wij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Kerniel. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En misschien ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Kerniel. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je betreffende energieleverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste partij. Zoals OCTA+, Essent of Antargaz. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Kerniel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Kerniel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Kerniel

De meeste energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Kerniel. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Kerniel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Borgloon zien we meerdere plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3840. In de regio kan je wellicht met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz contract.