Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haren

Gemakkelijk energie vergelijken in Haren? Via onze website achterhaal je eenvoudig alle bekende aanbieders als o.a. Watz en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Haren de beste deal heeft! Ook tref je op deze website uitgebreide informatie over zaken als onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 205,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Haren?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Haren. Dat loopt van Lampirus tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags tellen we ruim 35 leveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Intermosane Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haren is voor jouw situatie? Vul moeiteloos jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energiehunter vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Haren, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties maken in onze vergelijker check je eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Haren

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Haren heet Intermosane Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Borgloon wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Haren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 22,00%
 • Postcode: 3840
 • Aantal mazout liters: 1790 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-haren

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Haren is het gemiddelde verbruik ong. 1555 m3 en 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In de regel is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk contract lees je voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Haren, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.be en www.elegant.be. De betreffende energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Haren


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €350 rendement bieden. Daarentegen, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigadvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktische tip 5: neem een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Haren. Op die manier is de besparing het grootst. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. In de regel worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt hanteren we: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Haren. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE + Ecopower. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Haren vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Haren en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Haren

Bijna alle aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Haren. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Haren vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Borgloon zijn er allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3840. In deze omgeving kan je meer en meer zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Eneco contract.