Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ulbeek

Zonder problemen energie vergelijken in Ulbeek? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je supersnel alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Engie & Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Ulbeek de laagste prijs biedt. Daarbij lees je via de Energiehunter waardevolle info over topics zoals energieaansluitingen en slimme thermostaten. Voorts vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wellen
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 440,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ulbeek?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Ulbeek. Van Engie tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het net van Intermosane Vlaanderen. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ulbeek is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een storing, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ulbeek, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Via de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk jij simpel en snel een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ulbeek

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de energietarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Ulbeek is Intermosane Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Wellen wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Ulbeek

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Wellen
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene stroom: 21,40%
 • Postcodegebied: 3832
 • Mazout verbruik: 1730 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-ulbeek

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Ulbeek ligt dit gemiddeld op 1525 m3 en 3475 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze factoren beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Gewoonlijk loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle erkende aanbieders + contracten. Bij alle pakketten zoek jij specificaties m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ulbeek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede leverancier in het lijstje? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.eni.com. De betreffende energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ulbeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 korting realiseren. Echter, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder lees je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Ulbeek. Zo is de besparing het grootst. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ulbeek. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw toekomstige energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste maatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ulbeek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ulbeek en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ulbeek

Tal van aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Ulbeek. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Ulbeek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Wellen kennen we steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3832. In deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Comfort Energy.