Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Runkelen

Snel energie vergelijken in Runkelen? Aan de hand van de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle erkende maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Runkelen de beste deal heeft! Tevens lees je op deze website handige info over zaken als bijv. energieaansluitingen en tips om te besparen op energie. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 485,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Runkelen?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Runkelen. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Runkelen is voor jouw situatie? Voer moeiteloos de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Per slot van rekening verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze tarievencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Runkelen, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties in de vergelijkingstool checkt men zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Runkelen

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Runkelen heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Truiden wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Runkelen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 20,90%
 • Postcodegebied: 3803
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1680 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-runkelen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Runkelen ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 plus 3450 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Betreffende abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Meestal loont het om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle pakketten check jij gegevens over herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Runkelen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede prijsaanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de leverancier. Bijv. www.octaplus.be + www.poweo.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Runkelen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €380 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hieronder lees jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Runkelen. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Runkelen. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je gekozen gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE en Wase Wind. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De betreffende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Runkelen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Runkelen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Runkelen

Het gros van de organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Runkelen. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Runkelen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Sint-Truiden bestaan er verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3803. In deze regio kan je in toenemende mate vrij voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook OCTA+.