Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kerkom-Bij-Sint-Truiden

Op je gemak energie vergelijken in Kerkom-Bij-Sint-Truiden? Met behulp van www.energiehunter.be ontdek je moeiteloos alle relevante aanbieders als OCTA+ en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Kerkom-Bij-Sint-Truiden prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en concrete energiebespaartips. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 215,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Kerkom-Bij-Sint-Truiden?

Wij zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kerkom-Bij-Sint-Truiden. Dit varieert van Essent tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. In mei 2024 tellen we ruim 40 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kerkom-Bij-Sint-Truiden is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze prijzencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Kerkom-Bij-Sint-Truiden, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v keuzes in onze vergelijker vinden jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kerkom-Bij-Sint-Truiden

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Kerkom-Bij-Sint-Truiden is Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Truiden is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Kerkom-Bij-Sint-Truiden

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • Populaire CV: Chappee
 • Groene energie: 20,40%
 • Centrale postcode: 3800
 • Aantal mazout liters: 1630 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-kerkom-bij-sint-truiden

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Kerkom-Bij-Sint-Truiden is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 en 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Rondom abonnementen kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Dikwijls is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante energieleveranciers. Bij alle pakketten achterhaal jij specificaties met betrekking tot herkomst energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Kerkom-Bij-Sint-Truiden, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een actuele kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be en www.trevion.be. De betreffende energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Kerkom-Bij-Sint-Truiden


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €315 korting realiseren. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna lees jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Kerkom-Bij-Sint-Truiden. Zodanig bespaar je het meeste geld. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Meestal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En daarnaast krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Kerkom-Bij-Sint-Truiden. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste partij. Bijv. OCTA+, ENGIE en Watz. Daarna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.antargaz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Kerkom-Bij-Sint-Truiden vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kerkom-Bij-Sint-Truiden en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Kerkom-Bij-Sint-Truiden

Tal van organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Kerkom-Bij-Sint-Truiden. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Kerkom-Bij-Sint-Truiden vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Sint-Truiden kennen we diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3800. In deze buurt kan je vaak vrij voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Poweo prijzen mei 2024.