Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Engelmanshoven

Direct energie vergelijken in Engelmanshoven? Geholpen door de Energiehunter vind je snel en simpel alle erkende maatschappijen. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Engelmanshoven het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over items zoals het ideale overstapmoment en verschillende contractsoorten. Voorts geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 400,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Engelmanshoven?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Engelmanshoven. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 25 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Engelmanshoven is in april 2024? Geef hierna de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Engelmanshoven, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filters in de prijzenvergelijker achterhalen jullie simpel en snel een overeenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Engelmanshoven

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Engelmanshoven heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Truiden valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Engelmanshoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • Populaire CV: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 20,00%
 • Postcode: 3800
 • Verbruik Mazout: 1590 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-engelmanshoven

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Engelmanshoven is het gemiddelde verbruik ong. 1455 m3 en nog eens 3405 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Vaak is het gunstiger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder contract achterhaal jij details zoals type energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Engelmanshoven, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een populaire prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van het energiebedrijf. Denk aan www.lampiris.be en ook www.poweo.be. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Engelmanshoven


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €340 opleveren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bekijk je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Engelmanshoven. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Engelmanshoven. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert de aankomende energie-aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste aanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris en Ebem. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Engelmanshoven vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Engelmanshoven en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Engelmanshoven

Het merendeel van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Engelmanshoven. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Engelmanshoven vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Sint-Truiden bestaan er nogal wat projectenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3800. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Watz prijzen april 2024.