Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aalst

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Aalst? Middels de Energiehunter ontdek je probleemloos alle erkende energie aanbieders als o.a. Engie en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Aalst de laagste prijs biedt. Ook tref je op onze website bruikbare info over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en salderen. Ook verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 360,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Aalst?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Aalst. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel tellen we ruim 35 maatschappijen. Zij lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aalst is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Aalst, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filteren in de prijzenvergelijker checken jullie eenvoudig een contract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Aalst

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Aalst heet Inter-Energa. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Sint-Truiden wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Aalst

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel groen: 19,80%
 • Centrale postcode: 3800
 • Verbruik Mazout: 1570 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-aalst

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Aalst ligt dat gemiddeld op circa 1445 m3 en 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Inzake abonnementen kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire energieleveranciers. Van ieder abonnement achterhaal jij details als soort stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Aalst, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.aspiravi.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Aalst


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €275 opleveren. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters vind jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Aalst. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Aalst. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt je aanstaande leverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste leverancier. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Elegant. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels www.energiehunter.be ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Aalst vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Aalst en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Aalst

Veel organisaties ondersteunen momenteel groene stroom in Aalst. Echter is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Aalst vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Sint-Truiden kennen we diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3800. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Luminus prijzen april 2024.