Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Martens-Voeren

Snel energie vergelijken in Sint-Martens-Voeren? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Martens-Voeren de laagste prijs biedt. Daarnaast check je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s als bijv. tarieven van energie * gas en verschillende contracttypes. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Voeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 435,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Sint-Martens-Voeren?

Er zijn best veel energieleveranciers in Sint-Martens-Voeren. Dat gaat van Engie tot aanbieders zoals Mega, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Deze maatschappijen gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Martens-Voeren is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energiehunter ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Sint-Martens-Voeren, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Via keuzes in de tool zoek jij zonder problemen een product dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Martens-Voeren

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Sint-Martens-Voeren betreft Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Voeren is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Sint-Martens-Voeren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Voeren
 • Populair merk: Junkers
 • Groene energie: 19,30%
 • Postcode: 3790
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1520 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-sint-martens-voeren

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Sint-Martens-Voeren is dat gemiddeld 1420 m3 en nog eens 3370 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De genoemde zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Betreffende abonnementen kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle interessante leveranciers en contracten. Van ieder pakket zie je details m.b.t. type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Martens-Voeren, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.ebem.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sint-Martens-Voeren


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €350 voordeel geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktisch advies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: maak een sport van het overstappen in Sint-Martens-Voeren. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Martens-Voeren. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de geselecteerde gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en ook Trevion. Ook selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sint-Martens-Voeren vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sint-Martens-Voeren en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Martens-Voeren

Het merendeel van de bedrijven faciliteren onderwijl groene stroom in Sint-Martens-Voeren. Toch zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Sint-Martens-Voeren vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Voeren zien we meerdere opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3790. In deze woonplaats kan je wellicht met financiële bonussen meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz prijzen.