Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Millen

Snel energie vergelijken in Millen? Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als Essent en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Millen de laagste prijs biedt. Voorts check je via de energievergelijker bruikbare informatie over onderwerpen zoals verschillende gasregio’s en info over een energieneutrale woning. Daarnaast geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Riemst
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 360,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Millen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Millen. Dat gaat van Engie tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Millen is voor jouw verbruik? Voer vlug de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Millen, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij de keuzevakjes in de vergelijkingstool vind jij probleemloos een product dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Millen

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Millen is Inter-Energa. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Riemst valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Millen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Riemst
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 18,70%
 • Centrale postcode: 3770
 • Gem. mazout: 2970 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-millen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Millen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1595 m3 plus 3340 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze details werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Veelal is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle abonnementen zoek jij info met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Millen, en de welkomstkorting. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be en www.poweo.be. Jouw aanstaande energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Millen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €260 besparen. Daartegenover, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigtip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Millen. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Millen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt de nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste energieleverancier. Zoals Luminus, ENGIE of ZENO. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Millen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Millen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Millen

Het gros van de aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Millen. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Millen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Riemst bestaan er nogal wat stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3770. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega prijzen.