Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Riemst

Eenvoudig energie vergelijken in Riemst? Met behulp van www.energiehunter.be doorzoek je moeiteloos alle beschikbare bedrijven als bijv. Essent en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Riemst het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je via onze vergelijker handige informatie over zaken als bijvoorbeeld energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Riemst
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Riemst?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Riemst. Dat loopt uiteen van Engie tot bijvoorbeeld OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke bedrijven er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Riemst is die past bij jouw verbruik? Geef snel de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels de energiehunter tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Riemst, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v filteren in de energievergelijker zoekt men zonder problemen een contract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Riemst

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Online account
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Riemst is Inter-Energa. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Riemst valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Riemst

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Riemst
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene stroom: 0,384%
 • Hoofdpostcode: 3770
 • Verbruik Mazout: 2030 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-riemst

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Riemst bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1600 m3 en nog eens 3440 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Gewoonlijk kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle contracten vind jij voorwaarden zoals type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Riemst, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het bedrijf. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.eni.com. De gekozen aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Riemst


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €275 winst geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder vind je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: korter douchen
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigtip 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Riemst. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is de stelregel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Riemst. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en Belpower. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Riemst vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Riemst en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Riemst

Tal van bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Riemst. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Riemst vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Riemst zien we allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3770. In deze regio kan je meer en meer relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Engie afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente