Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zutendaal

Zonder problemen energie vergelijken in Zutendaal? Geholpen door onze website vergelijk je eenvoudig alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan Watz & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Zutendaal de scherpste prijs kan bieden. Daarbij check je via de Energiehunter belangrijke informatie over zaken zoals leveranciers en variabele of vaste tarieven. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zutendaal
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 215,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Zutendaal?

We zien nogal wat energieleveranciers in Zutendaal. Van Essent tot een speler als Mega, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zutendaal is voor jouw situatie? Voer hieronderde eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v de energietarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Zutendaal, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties in de energievergelijker detecteert men moeiteloos een product dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zutendaal

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Zutendaal betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Zutendaal is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Zutendaal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Zutendaal
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel groen: 0,378%
 • Centrale postcode: 3690
 • Mazout consumptie: 1970 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-zutendaal

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Zutendaal gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1570 m3 plus 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Veelal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle pakketten tref je voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Zutendaal, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.engie.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zutendaal


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €365 korting realiseren. Maar, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bekijk jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zutendaal. Dan is de besparing het grootst. Alleen, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Zutendaal. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de aankomende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Elegant. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Zutendaal vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zutendaal en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zutendaal

Tal van leveranciers verschaffen op dit moment groene stroom in Zutendaal. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Neem dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Zutendaal vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Zutendaal onderscheiden we allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3690. In de regio kan je vaak extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz abonnement.