Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kinrooi

Op je gemak energie vergelijken in Kinrooi? Middels energiehunter.be achterhaal je supersnel alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Luminus & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Kinrooi het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vergaar je via onze vergelijker belangrijke informatie over onderwerpen als maatschappijen en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kinrooi
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,400
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kinrooi?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kinrooi. Dit varieert van Engie tot en met Mega, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kinrooi is die past bij jouw verbruik? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze tarievencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kinrooi, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Aan de hand van filteren in onze vergelijker ontdek je simpel en snel een product dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Kinrooi

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De condities van energieleveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent weer andere onkosten voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Kinrooi heet Inter-Energa. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Kinrooi is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Kinrooi

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kinrooi
 • Populair merk: Benraad
 • Groene stroom: 0,373%
 • Hoofdpostcode: 3640
 • Mazout verbruik: 1920 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,400
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-kinrooi

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Kinrooi ligt dat gemiddeld op circa 1545 m3 en 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Dikwijls kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een tabel met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder contract lees je gegevens aangaande type energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Kinrooi, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Kinrooi


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €275 korting realiseren. Maar, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaartip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kinrooi. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Kinrooi. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert jouw aankomende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare energieaanbieder. Denk aan OCTA+, Lampiris en ook Comfort Energy. Tevens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Kinrooi vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kinrooi en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Kinrooi

Een groot deel van de energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Kinrooi. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Kinrooi vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Kinrooi onderscheiden we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3640. In deze regio kan je wellicht extra voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Essent abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente