Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Diepenbeek

Gemakkelijk energie vergelijken in Diepenbeek? Aan de hand van onze website vind je eenvoudig alle beschikbare maatschappijen zoals OCTA+ & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Diepenbeek voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vergaar je op deze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld verbruik in de regio en zakelijke energie. Tevens bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diepenbeek
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Diepenbeek?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Diepenbeek. Dat gaat van Essent tot een speler als OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Zij werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke aanbieders er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Diepenbeek is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energietarievenvergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Diepenbeek, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van jouw input in de Energiehunter check jij moeiteloos een abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Diepenbeek

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Diepenbeek betreft Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Diepenbeek wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Diepenbeek

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Diepenbeek
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel groen: 0,369%
 • Postcodegebied: 3590
 • Aantal mazout liters: 1880 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-diepenbeek

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Diepenbeek ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 + 3365 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle grote energiebedrijven. Bij ieder abonnement vind jij specificaties aangaande soort energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Diepenbeek, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energieleverancier. Zoals www.energie2030.be en www.belpower.be. De gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Diepenbeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €355 besparen. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Diepenbeek. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Diepenbeek. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de geselecteerde energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere Eneco, Essent of natuurlijk Energie 2030. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Diepenbeek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Diepenbeek en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Diepenbeek

Bijna alle organisaties leveren ondertussen groene stroom in Diepenbeek. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Ga dan voor het filter “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Diepenbeek vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Diepenbeek onderscheiden we meerdere acties met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3590. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant tarieven.