Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Halen

Direct energie vergelijken in Halen? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je moeiteloos alle erkende maatschappijen als o.a. Eneco en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Halen prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast check je via de Energiehunter waardevolle informatie over topics zoals energiebelastingen en handige bespaartips. Tevens verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Halen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 225,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Halen?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Halen. Van Eneco tot een speler als Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags kun je kiezen uit circa 35 organisaties. Zij gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Halen voor jou is? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de vergelijkingstool vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Halen, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via keuzes in onze vergelijker check je zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Halen

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Halen is Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Halen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Halen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Halen
 • Populaire CV: Elco
 • Groene stroom: 0,364%
 • Centrale postcode: 3545
 • Mazout consumptie: 1830 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-halen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Onder andere aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Halen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1500 m3 en 3340 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het een goed idee om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket bekijk jij informatie als type energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Halen, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de onderneming. Denk aan www.lampiris.be + www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Halen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €340 winst geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaartip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Halen. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in de basis: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Halen. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, ENGIE en Watz. Ook bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Halen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Halen en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Halen

Het merendeel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Halen. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Halen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Halen zien we nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3545. In deze plaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Luminus tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente