Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zoersel

Eenvoudig energie vergelijken in Zoersel? Met behulp van de Energiehunter vind je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Mega en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Zoersel het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je op onze website praktische informatie over zaken als verschillende aanbieders en info over een energieneutrale woning. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zoersel
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 265,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zoersel?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Zoersel. Van Poweo tot aanbieders zoals Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 bedrijven. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zoersel is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderde eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze handige vergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Zoersel, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Via filteren in de energievergelijker bekijk je simpel en snel een contract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zoersel

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Zoersel betreft Pbe Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Zoersel wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Zoersel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Zoersel
 • CV ketel: Watts
 • Aandeel groen: 0,358%
 • Centrale postcode: 2980
 • Verbruik stookolie: 1770 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-zoersel

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de standaard informatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Zoersel ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 en 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Rondom prijszekerheid kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Doorgaans loont het om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk pakket vind je data aangaande soort stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zoersel, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zoersel


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €290 winst geven. Echter, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zoersel. Daarna bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Zoersel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt de betreffende aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste energieleverancier. Bijv. Luminus, ENGIE + ZENO. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zoersel vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zoersel en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Zoersel

Het merendeel van de organisaties bieden onderwijl groene stroom in Zoersel. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Zoersel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Zoersel bestaan er tegenwoordig vele initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2980. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Poweo contract.


Alle plaatsen in deze gemeente