Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brecht

Snel energie vergelijken in Brecht? Via onze website tref je snel en simpel alle relevante energieleveranciers als Essent & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Brecht de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vind je op deze pagina nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld overstappen en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brecht
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende organisaties naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 490,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Brecht?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Brecht. Van Lampirus tot en met Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke organisaties er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brecht is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze tarievencheck tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Brecht, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties in de Energiehunter zoek jij zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Brecht

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Brecht betreft Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Brecht valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Brecht

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Brecht
 • CV ketel: Rendamax
 • Groene energie: 0,356%
 • Postcodegebied: 2960
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1750 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-brecht

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Brecht ligt dit gemiddeld op 1460 m3 plus 3300 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het slim om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder abonnement vind jij specificaties m.b.t. soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Brecht, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.belpower.be. De gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Brecht


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €390 voordeel geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be vind jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigadvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Brecht. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Brecht. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je nieuwe gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe partij. Onder andere OCTA+, Lampiris en ook Energie 2030. Daarna beslis je over de startdatum van het abonnement. De aankomende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Brecht vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Brecht en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Brecht

De meeste leveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Brecht. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Brecht vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Brecht zijn er diverse activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2960. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Comfort Energy contract.


Alle plaatsen in deze gemeente