Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schoten

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Schoten? Dankzij de energievergelijker vind je eenvoudig alle beschikbare bedrijven als o.a. OCTA+ en Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Schoten voor jou de beste prijs heeft. Ook bekijk je op deze website handige informatie over thema’s zoals gastarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schoten
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 210,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Schoten?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Schoten. Van Lampirus tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen de infrastructuur van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schoten is in april 2024? Voer snel de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Schoten, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Via jouw input in de energievergelijker zoekt men gemakkelijk een product dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Schoten

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Schoten betreft Pbe Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Schoten valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Schoten

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Schoten
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 0,35%
 • Postcodegebied: 2900
 • Aantal mazout liters: 1690 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-schoten

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Schoten ligt dit gemiddeld op 1430 m3 + 3485 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De data die je invult dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Gewoonlijk is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van elk abonnement achterhaal jij details over soort stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Schoten, en de overstapbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.luminus.be en www.wasewind.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Schoten


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €310 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: regel jaarlijks het overstappen in Schoten. Dan is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Schoten. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw toekomstige gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Zoals Eneco, Lampiris of Antargaz. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Schoten vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Schoten en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Schoten

De meeste organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Schoten. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Schoten vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Schoten bestaan er tegenwoordig allerlei initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2900. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Eneco contract.